Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ententefloralesi/public_html/slo/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Radlje ob Dravi

leto: 2015
kategorija VAS: Radlje ob Dravi
nagrada: srebrno priznanje
povezave: http://www.obcina-radlje.si/

Občina Radlje ob Dravi leži v Zgornji Dravski dolini, med Pohorjem in Kozjakom in se razteza na 94 km2 s 6.279 prebivalcev. Občino obsegajo štiri krajevne skupnosti, ki so prepletene z različnimi naselbinami. V občini najdemo štirinajst naselij: Dobrava, Brezni vrh, Radelca, Remšnik, Sv. Anton na Pohorju, Sv. Trije Kralji, Spodnja Orlica, Št. Janžu pri Radljah, Vas, Vuhred, Spodnja in Zgornja Vižinga, Zgornji Kozji vrhu in Radlje ob Dravi, ki je največje naselje in tudi središče občine s svojo Upravno enoto.

Območje občine je bogato tako z vidika kmetijske panoge, kulturnih dejavnosti, organizacije različnih prireditev, kakor turističnih znamenitosti in svoje kulturne dediščine.

Radlje ob Dravi je bilo prvič omenjeno leta 1139, kot trg pa leta 1268. O častitljivi starosti kraja pričajo tudi najdbe iz rimskih časov. Radlje še danes ohranjajo svojo značilno trško podobo. Obiskovalci občine lahko izbirajo tudi med številnimi možnostmi za rekreacijo, saj razgibano območje ponuja številne pohodne, kolesarske in učne poti. Prav tako je odlična priložnost za obiskovalce, da združijo prijetno s koristnim. Športno ponudbo sta poleg številnih igrišč za nogomet, igrišča na mivki za odbojko, ulično vadbo, uličnega igrišča za košarko, tenis igrišča, kegljišča in plezalnih sten, dodatno popestrili nova Športna hiša Radlje in nov Športni stadion ter Urbani kolesarski park Radlje. Zelo ponosni smo na novo zgrajen Vodni park Radlje, ki je prvo tovrstno naravno kopališče v Sloveniji.

Turistični in športni ponudbi svoje doprinesejo tudi številni kulturni dogodki in seveda kulinarika. V poletnih mesecih se v Radljah odvijajo številne prireditve v okviru Koroškega kulturnega poletja. September pa je mesec, ko občina praznuje svoj praznik in takrat so številne prireditve združene v t.i. Radeljska srečanja. Poleg tega različna društva v občini, organizacije, institucije in številni posamezniki tekom leta organizirajo različne prireditve, ki so namenjene tako občanom in občankam, kot tudi obiskovalcem od drugod.

Pri nas najdete tudi zanimive učne poti, kot je Vodna učna pot Vuhredščica, Vodna učna pot Dobrava, Čebelarska učna pot, Geološko tematsko pot na Remšniku ter Gozdno in zgodovinsko učno pot Stari grad. Prav tako imamo športne poti, kot na primer Rekreacijska pot okoli Radelj ob Dravi, Trim pot, Pohodna pot Pot orjaških lip, Obmejna panoramska pot, Evropska pešpot E6, Kolesarska pot po Dravski dolini (Radlje ob Dravi, Vuzenica in Muta) ter kolesarska pot Drava – Mura.

Občina Radlje ob Dravi ima sprejeto Vizijo in strategijo Občine Radlje ob Dravi 2010 -2025 in s tem jasno zastavljeno svojo vizijo prihodnosti in načrte, ki jih bo v prihodnosti izpeljala. Za dvig ugleda in prepoznavnosti, s tem pa tudi boljšega delovanja in lažjega uresničevanja zastavljenih ciljev ima Občina Radlje ob Dravi lastno blagovno znamko, Rad mam Radlje.

  • Flyer
  • Opis: Radlje ob Dravi 2015

Galerija slik

Več iz te kategorije:

Warning: Illegal string offset 'style' in /home/ententefloralesi/public_html/slo/libraries/cms/module/helper.php on line 234

Warning: Illegal string offset 'style' in /home/ententefloralesi/public_html/slo/libraries/cms/module/helper.php on line 251