Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ententefloralesi/public_html/slo/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Kamnik*

leto: 2009
kategorija MESTO: Kamnik*
nagrada: srebrno priznanje
povezave: www.kamnik.siwww.kamnik-tourism.si

Konec leta 2008 so na državnem tekmovanju "Slovenija, Moja dežela – lepa in gostoljubna", ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije razglasili kandidata, ki bosta leta 2009 zastopala Slovenijo na mednarodnem tekmovanju "Entente florale".

Kamnik je v tekmovanju Entente florale že sodeloval in sicer leta 2001, ko je dobil zlato priznanje, drugič pa leta 2009 ko mu je žirija dodelila srebrno priznanje.

S sodelovanjem na tekmovanju želimo prispevati k še večji ozaveščenosti občanov o pomembnosti bivanja v lepo urejenem okolju, predvsem pa vidimo priložnost za promocijo Kamnika doma in v tujini.

Občina Kamnik se bo tudi po tem tekmovanju še nadalje trudila in skrbela za čisto okolje ter s tem dvignila kvaliteto bivanja v našem srednjeveškem mestecu.

Turizem na območju občine Kamnik temelji na izjemni naravni in kulturni dediščini. Razvijamo turizem, ki ima minimalne vplive na okolje. Med glavne turistične produkte štejemo pohodništvo v svetu Kamniško – Savinjskih Alp, kot posebnost je Velika planina, mestni turizem s poudarkom na bogati kulturni dediščini ter sprostitvene programe v Termah Snovik, Naravnem zdravilnem gaju in Arboretumu Volčji Potok.

V neokrnjeni Tuhinjski dolini so se razvile Terme Snovik, ki so kot prve v Sloveniji pridobile znak za okolje Evropske unije za turistične namestitve. Naše terme si prizadevajo za nižje onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolice, v ponudbi hrane pa je med drugim tudi organsko predelana hrana.

V vasi Tunjice je Naravni zdravilni gaj, kjer na površje privre več energijskih vrelcev, ki ugodno vplivajo na različne bolezni in izboljšajo počutje. V okviru gaja deluje tudi polnilnica posebne zdravilne vode z imenom »Živa voda«.

  • Flyer
  • Opis: Kamnik 2009

Galerija slik

Več iz te kategorije:

Warning: Illegal string offset 'style' in /home/ententefloralesi/public_html/slo/libraries/cms/module/helper.php on line 234

Warning: Illegal string offset 'style' in /home/ententefloralesi/public_html/slo/libraries/cms/module/helper.php on line 251